SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA OPĆINE KLAKAR

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća završeni su višednevni, bogati programi obilježavanja Dana općine Klakar. Nakon polaganja vijenaca i sv, Mise, na sjednici su se okupili brojni gosti, među njima i župan Danijel Marušić kao izaslanik predsjednika Vlade RH, zatim Vesna Bedeković – saborska zastupnica i predsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, kao izaslanica ministrice poljoprivrede Sandra Zokić – ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište, državna tajnica Dunja Magaš, saborska zastupnica Ljubica Maksimčuk, brojni načelnici općina s područja županije, direktori javnih i privatnih poduzeća i ustanova, predstavnici OPG-ova, udruga, braniteljskih udruga i drugi gosti.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Ivica Lucić, a zatim je goste pozdravio i načelnik Tomislav Pendić, koji je predstavio neke od najvažnijih projekata koji su pred općinom, prije svega svečano otvaranje Dječjeg vrtića ‘Roda’ u Ruščici, koje se očekuje u rujnu.

Na sjednici su dodijeljena i priznanja zaslužnim pojedincima s područja općine Klakar, koji su svojim nesebičnim radom i trudom doprinijeli ustrojstvu i razvoju općine. Tako je grb općine, kao znak priznanja za okruglu tridesetu obljetnicu osnutka općine, dobio njezin prvi načelnik Niko Pavić (1993. – 1997.), zatim Josip Stanić, koji je bio načelnik od 1997 do 2021. (za njega je priznanje primio sin) i posthumno Antun Pitlović, bivši župan BPŽ (za njega je priznanje primio sin Hrvoje Pitlović).

Skip to content