OBAVIJEST KORISNICIMA USLUGE ODVOZA KOMUNALNOG OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE KLAKAR

0
731

Poštovani mještani Općine Klakar!
Nakon što je Općinsko vijeće Općine Klakar donijelo Izmjene i dopune Odluke o načinu pružanja javnih usluga prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada na području Općine Klakar, te je Općinski načelnik izdao Suglasnost koncesionaru “Jakob Becker” na izmjene i dopune cjenika kojima je dodatno reguliran odvoz komunalnog otpada s područja Općine Klakar, u prilogu Vam prenosimo Obavijest koncesionara u cijelosti:

“OBAVIJEST KORISNICIMA USLUGE ODVOZA KOMUNALNOG OTPADA NA PODRUČJU OPĆINE KLAKAR

Poštovani korisnici,

Ovim putem Vas obavještavamo da od 01.08.2021. god. kreće novi sustav naplate odvoza komunalnog otpada.

Na temelju Uredbe za obavljanje javne usluge prikupljanja, odvoza i zbrinjavanja komunalnog otpada, odvoz komunalnog otpada se evidentira i plaća po evidenciji pražnjenja otpada.

U prilogu Vam dostavljamo cjenik za uslugu odvoza komunalnog otpada na području Općine Klakar gdje Vam je vidljivo kolika je mjesečna cijena za pražnjenje spremnika. Svaki mjesec se plaća cijena obvezne minimalne usluge, bez obzira da li je spremnik ispražnjen u tekućem mjesecu, a na tu cijenu se dodaje jedinična cijena pražnjenja, odnosno koliko puta u mjesecu ste izvezli spremnik toliko ćete i platiti. Cilj je smanjiti odvoz miješanog komunalnog otpada i što više odvajati korisnog otpada iz komunalnog otpada.

Za korisni otpad, koji ide prvi utorak u mjesecu, dobit ćete vreće za razdvajanje plastike, papira i stakla. Pri sljedećem odvozu, ukoliko ste izvezli korisni otpad, dobit ćete nove vreće za isti. Ukoliko Vam nije dovoljna jedna vreća za odvajanje korisnog otpada, možete staviti otpad u svoju vreću pa ćemo Vam prilikom odvoza ostaviti onoliko vreća koliko ste izvezli korisnog otpada.

U vrećama za korisni otpad ne smije biti miješani komunalni otpad, u suprotnom Vam se vreće neće pokupiti.

Molimo korisnike naših usluga da na svoje spremnike zalijepe bar kod naljepnice koje su dobili od nas. Ukoliko ste bar kod naljepnicu izgubili , istu ćete morati platiti. Molimo Vas da nam se javite kako bi istu dobili i zalijepili na spremnik jer spremnici bez barkod naljepnica neće se prazniti kada krenemo sa novim načinom odvoza i naplate komunalnog otpada jer nećemo moći evidentirati odvoz otpada.

Korisnici koji nisu zadužili barkod naljepnice, jer su ušli u sustav odvoza komunalnog otpada nakon dijeljenja barkodova, što je vidljivo iz naše evidencije, iste će im polijepiti na spremnike naši djelatnici.

U spremnik za komunalni otpad ne smije se odlagati biorazgradivi otpad (trava, lišće, granje, ostatci voća i povrća…), kao ni zemlja, kamenje i građevinski otpad. Spremnici u kojima se utvrdi navedeni otpad neće biti ispražnjeni.

Dana 20.07.2021. i 27.07.2021. god. komunalni otpad će se odvoziti po sadašnjoj cijeni, a od 01.08.2021. god. kreće novi sustav odvoza i naplate komunalnog otpada na području općine Klakar.”

 

OBAVIJEST I CJENIK OPĆINA KLAKAR