Optimistični planovi za razvoj Općine Klakar

0
306
Unatoč kriznoj godini općina Klakar u Brodsko posavskoj županiji priprema niz projekata. Najveći projekt je izgradnja kanalizacijske i vodovodne mreže – IPA projekt ukupne vrijednosti oko 30 milijuna eura.

U Klakaru čekaju na početak izgradnje sedam kilometara kolektora, a vrijednost tih radova je oko 7 milijuna kuna, ističe načelnik Josip Stanić. Gotova je projektna dokumentacija za izgradnju kanalizacijskog sustava u ostalim selima općine Klakar i čeka se investitor koji će sufinancirati izgradnju. Klakar je i jedina općina u Brodsko posavskoj županiji koja se kandidirala prema IPARD mjeri 301, aplicirali su za izgradnju nerazvrstanih cesta, njihova dužina 5 300 metara, a vrijednost investicije oko 3 milijuna kuna.

Na području općine Klakar gradi se i poduzetnička zona na zemljištu od 15 hektara, od čega su dvije trećine u vlasništvu općine Klakar. “Trenutno se radi na izgradnji cesta, kako bi potencijalni ulagači mogli tražiti građevinske dozvole. Cijena radova iznosi 930 tisuća kuna s PDV-om, a Općinsko vijeće Klakara donijelo je i početnu cijenu zemljišta od 45 kn po kvadratu”, rekao načelnik Stanić.

/soundset.hr/

  • općina Klakar
  • vodovod
  • IPA
  • EU fondovi