Osnovna škola Vladimir Nazor u Ruščici započela s radom

0
1286

Osnovna škola Vladimir Nazor jutros je svečano otvorena u Ruščici, a tim je povodom upriličen svečani program.

Zamjenik ravnateljice i nastavnik tjelesnog Dražen Blekić kazao je kako je ovo velik trenutak za sve učenike koji kreću u jednosmjensku nastavu, a koji se odlično poklopio i sa početkom kurikularne reforme. U novom, modernom prostoru, bit će lakše doskočiti izazovima reforme, a s tim se složila i voditeljica područne škole Zrinka Fišer.

Svečani program posjetio je i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić, koji je ovom prilikom podsjetio na višegodišnje napore da se ova škola izgradi, opremi i započne s radom, kako bi se rasteretile područne škole, a djeca iz Ruščice više ne bi morala svakodnevno putovati autobusom. Ministarstvo obrazovanja u konačnici je njihove napore i prepoznalo, a svi se slažu da je jedino što školi trenutno nedostaje- sportska dvorana.

No, i njena je izgradnja u planu putem projekta, a Blekić je kazao kako se dotad služe prostorom knjižnice i igralištima oko same zgrade škole, obzirom da na njima mogu igrati rukomet, mali nogomet i ostale sportove.

Načelnik općine Klakar Josip Stanić istaknuo je kako je također zadovoljan ovakvim razvojem situacije, osobito jer će djeca imati mogućnost produženog boravka, a nova škola trebala bi pozitivno utjecati i na demografske trendove u općini u kojoj, kako kaže, načelnik, ne postoji ‘kuća u kojoj netko nije zaposlen’.