Pokladna povorka u Donjoj Bebrini uvijek je poseban doživljaj

Pokladni utorak u Donjoj Bebrini, uvijek je nešto posebno.

0
347

Priliku za druženje i dobru zabavu, nisu propustili ni mladi, a ni stari. Žene obučene u muškarce, muškarci obučeni u žene, neobična vozila, ali i tradicionalne maske…Niti ove godine inspiracije nije nedostajalo. Baš kao što i priliči svakoj karnevalskoj povorci, i ove je imala princa i princezu. Ovi dani bude uspomene na neka druga vremena kada se, isto kao i sada, maskiralo u sve i svašta, a selom vladalo posebno veselje.

Ovogodišnju pokladnu povorku uveličali su i posebni gosti koji su, kako bi se uvjerili u priče koje su čuli o pokladama u Donjoj Bebrini, prešli dalek put s Pelješca. Na poklade su došli i brojni drugi gosti, iz Podcrkavlja, Svilaja, Ruščice… Posjet su uzvaratili i kandžijaši iz Kruševice.

Oko pokladnog utorka angažira se čitavo selo. Da bi vesela povorka mogla odmoriti, uz hranu i piće, pobrinuli su se domaćini, na čak tri postaje.

Kao što pokladama i priliči, nakon povorke, spaljena je tradicijska bebrinska maska, medo od slame, otplesano veliko pokladno kolo, a zabava se nastavila do sitnih sati. Pokladnim utorkom, poklade su i službeno završile.