Potpisivanje ugovora i dodjela bicikala “Žene – snaga zajednice”

0
742

U prostorijama Općine Klakar potpisani su 29. kolovoza ugovori o radu u sklopu provedbe projekta “Žene – snaga zajednice” UP.02.1.1.05.0124. Nositelj projekta je Općina Klakar, a partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Centar za socijalnu skrb Slavonski Brod.

Ukupna vrijednost projekta je 1.963.665,90 kuna.

– Cilj projekta je olakšati pristup zapošljavanju žena pripadnica ranjivih skupina te ih osnažiti i unaprijediti njihov radni potencijal kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici. Na taj način ublažit će se posljedice njihove nezaposlenosti i rizik od siromaštva, a ujedno će se potaknuti socijalnu uključenost i podići razinu kvalitete života krajnjih korisnika.,

Nakon potpisivanja ugovora ženama su uručeni i bicikli koji će im biti prijevozno sredstvo u radu, a nakon završetka projekta bicikli ostaju u vlasništvu Općine. U sklopu projekta predviđeno je i obrazovanje i osposobljavanje žena iz ciljanih skupina koje će pružiti potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju. Razdoblje provedbe projekta je od lipnja 2018. do rujna 2020. godine.