Šahisti iz Ruščice na hodočašću u Međugorju i Humcu

0
545

Članovi šahovskog kluba “Posavac” iz Ruščice i udruga proisteklih iz Domovinskog rata u kolovozu su šesnaesti put hodočastili u Međugorje i Humac. Tom prilikom su šahisti sudjelovali i na pojedinačnom šahovskom turniru “Međugorje 2019.”

Između devet igrača najuspješniji je bio prvokategornik Miroslav Čuljak koji je u pet kola osvojio četiri ipo boda iz ŠK Zrinski, Stari Slatnik. Drugo mjesto je pripalo majstorskom kandidatu Mati Opačku sa osvojenih 4 boda iz Šahovskog kluba invalida Hvidra–Brod, Sl. Brod.

Treće mjesto osvojio je kadet Kristijan Šimović iz ŠK Travno,Zagreb sa 3 boda. Najbolja kadetkinja je bila Jelena Šimović iz Šk Travno, Zagreb sa 3 boda osvojila je zlatno odličje, najbolji veteran je bio Petar Bubalo iz ŠK Posavac, Ruščica gdje je dobio srebrenu odličje i Miši Čuljku je pripalo brončano odličje iz ŠKI Hvidra-Brod, Slav. Brod. Odličja je podijelio predsjednik Udruge Dragovoljaca i Veterana domovinskog rata Brodsko-posavske županije Jozo Bungić. Sudac turnira je bio Luka Čondić gdje je odradio posao bez primjedbi.

Šahisti su s članovima svojih obitelji redovito sudjelovali u večernjim molitvenom programu te molili krunicu na Brdu ukazanja i križnom putu na Križevcu. Hodočašće u Međugorje šahisti iz Ruščice iskoristili za posjet Franjevačkog samostana u Humcu.