Šahovski turnir BLJESAK 2014.

0
288
Na šahovskom turniru u prigodi obljetnice vojno-redarstvene akcije Bljesak bljesnuo Majstorski kandidat Ivica Kolakovski

Pod pokroviteljstvom Ministarstva branitelja i Brodsko-posavske Županije a uz svesrdnu tehničku i organizacijsku pomoć Šahovskog kluba Posavac iz Ruščice održan je turnir povodom proslave 19.obljetnice Vojno redarstvene akcije Bljesak. Na samom početku turnira predsjednik HRVATSKOG ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-posavsku županiju Mato Opačak je pozdravio sve sudionike i goste. Odajuči počast svim poginulim i umrlim braniteljima, kako bivišim borcima tako i onima koji su poginuli, stradali ili umrli širom Hrvatske.

Danas se slavi 19. obljetnica vojno-redarstvene akcije Bljesak 2014. kada su hrvatske vojne i redarstvene snage munjevitom akcijom oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije. U samo 31 sat oslobođeno je oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo srpski agresor i uspostavljen je nadzor nad autocestom Zagreb-Lipovac.

Pojedinačni šahovski turnir odigran je 26.04.2014.godine subota u preljepom Restoranu kod DRAGECA u Sl. Brodu. Na šahovskom turniru je nastupio 31 igrač sa šire regije . Na turniru ukupno je odigrano 105 partija. Igran je švicarac 10 minuta, 7 kola. Sudac turnira je bio Mato Opačak,NA s pomočnikom Draganom Pavič,CA gdje su uspješno odradili posao. Pobjednici turnira su nagrađeni pokalima i priznanjima.

Najbolji seniori su bili :

  • 1.mjesto – Ivica Kolakovski – 6,5 – ŠK Posavac, Ruščica
  • 2.mjesto – Miroslav Šolić – 6,0 – ŠK Amater, Strizivojna
  • 3.mjesto – Luka Matanović – 5,0 – ŠK Zagreb, Zagreb

Najbolji kadeti su bili :

  • 1.mjesto – Benjamin Grgurević – 4.0 – ŠK Posavac, Ruščica
  • 2.mjesto – Dominik Udovičić – 4,0 – ŠKI Hvidra-Brod, Sl. Brod
  • 3.mjesto – Pavo Matanović – 3,0 – ŠK Đuro Đaković, Sl. Brod

Najbolja kadetkinja je bila:

Karmela Mićan iz ŠK Mornar, Split.

Pokale je dodjelio dopredsjednik HRVATSKO ČASNIČKOG ZBORA za grad Brod i Brodsko-Posavsku Županiju gosp. Ilija Garić.

Sponzor turnira su bili Ministarstvo branitelja RH i Brodsko –posavska županija. Hvala !

SLlavonski Brod 26.04.2014. Predsjednik : HČZ MATO OPAČAK

  • Ruščica
  • šahovski turnir