Slavonski Brod dobit će Termoelektranu

0
359
Slavonski Brod dobit će Termoelektranu. Investiciju vrijednu 450 milijuna eura. Zbog korištenja prirodnog plina slavonskobrodska termoelektrana bila bi “zelena elektrana”.

Do kraja ove godine trebala bi biti ishođena lokacijska dozvola, nakon čega bi se po ishođenju i građevinske dozvole krenulo u 450 milijuna eura vrijedan projekt izgradnje termoelektrane Slavonski Brod koja je investicija tvrtke Crodux energetika. Već sada su, kako doznajemo krenuli pripremni i istražni radovi na lokaciji. Savjetodavno stručno povjerenstvo za procjenu utjecaja na okoliš zaključilo je da je studija utjecaja na okoliš cjelovita i stručno utemeljena, a očekuje se da će ju Ministarstvo zaštite okoliša i prirode na javnu raspravu uputiti tijekom kolovoza. Javni uvid i javno izlaganje bit će održani u prvoj polovici rujna kako u Slavonskom Brodu tako i u općinama Klakar i Gornja Vrba. Zbog korištenja prirodnog plina slavonskobrodska termoelektrana bila bi “zelena elektrana”, sa 60% manje emisije CO2, nego što ga ispušta elektrana na ugljen.

Inače recimo i to kako će – prema najavama – u projektu koncipiranom na najsuvremenijoj tehnologiji vodećih svjetskih proizvođača opreme velik dio poslova bit će ponuđen domaćim proizvođačima. Uz to tu je i otvaranje novih radnih mjesta, ali i pomoć razvoju gospodarstva.

/soundset.hr/

  • Slavonski Brod
  • ekologija
  • energetika
  • Brodskoposavska županija