U Donjoj Bebrini održana manifestacija „Mastibrk-Kolombrk“

0
934
U Donjoj Bebrini, u mjesnom domu, 07.02.2013 održana je manifestacija “Mastibrk-Kolombrk”, što je zapravo naziv za dječje poklade. Ovaj običaj – Dječje poklade na Zadušnjake, zaštićen je kao nematerijalno dobro RH. 

Priredba u mjesnom domu u Donjoj Bebrini održana je s početkom u 19 sati, a sastojala se od biranja 3 najuspješnija Matibrka (dijete u narodnoj nošnji s ražnjićem u ruci) i biranja tri najuspješnije obučena djeteta u narodnu nošnju odraslih – “Luče molovano.”

Za natjecanje u prvoj kategoriji “Mastibrka” prijavilo se 13 sudionika, a za Luče molovano 21 sudionik.

Prosudbena komisija u sastavu Zvonimir Toldi, Irena Štević i Vesna Šimić, imala je težak zadatak izabrati najuspješnije. U svakoj od ove dvije kategorije dodijeljene su po tri vrijedne nagrade za troje najuspješnijih. Organizator je nagradio i sve ostale takmičare simboličnim nagradama.

Pored natjecanja za najuspješnije poklade na ovoj priredbi nastupila je najmlađa skupina KUD-a “Kolo”, te dječje pokladne skupine iz Šumeća i Donjih Andrijevaca. Brojna publika u dvorani i ovaj puta mogla je uživati u nastupu mladog gajdaša i samičara Mislava Botice.

Nakon završetka službenog dijela programa, sudionici i publika počastili su se tradicionalnim kolačima i sokovima.

/šokački portal/