Mobilna izložba Diverterra – Javna ustanova Natura Slavonica

U Općini Klakar danas je u suradnji sa Javna ustanova Natura Slavonica održana Multimedijalna izložba Diverterra.

Multimedijalna izložba Diverterra obrađuje teme koje govore o važnosti očuvanja prirode te vezi između osnovnih životnih potreba i živih organizama s okolišem i prirodom.

Multimedijalna izložba Diverterra nastala je kroz projekt Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja. Izložba je osmišljena za grupne ili individualne posjete djece uzrasta od 5 do 9 godina.

Teme mobilne izložbe predstavljaju animirani likovi sedam životinja (avatara) – jež, morska kornjača, vidra, ris, dinarski voluhar, medvjed i pčela, a bit priča koje djeci pripovijedaju animirani likovi jest kako čovjek svojim djelovanjem i ponašanjem utječe na prirodu te na koji način može pomoći u njezinu očuvanju.

Polaznici radionice koriste tablet pomoću kojega odabiru temu koja ih zanima skeniranjem avatara na panou izložbe. Skeniranje avatara pokreće kratki video prilog (00:30 do 01:30 min) određene teme. Po završetku ovog dijela radionice u kojemu djeca samostalno, uz vodstvo edukatora biraju sadržaje koji ih zanimaju, vrši se kratka diskusija o viđenim sadržajima i tome što su djeca na radionici naučila. Domaćini izložbe u Klakaru su Općina Klakar i Javna ustanova Natura Slavonica.

Skip to content