Otvorene prijave za Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike

U sklopu paketa mjera Vlade Republike Hrvatske za ublažavanje rasta cijena energenata, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja u suradnji s HAMAG-BICRO-om, pokrenulo je Program dodjele potpora za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike.

Ovim vas putem obavještavam da su od danas, 01.04.2022. otvorene prijave za navedeni Program, a koji je namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima s godišnjom potrošnjom plina na pojedinačnim obračunskim mjernim mjestima do 10 GWh. Riječ je o potporama male vrijednosti (de minimis potpore) za smanjenje računa za potrošnju plina u iznosu od 15 lipa po kWh potrošenog plina. Ukupan projicirani iznos ove Vladine mjere je 600 milijuna kuna.

Više informacija o samom načinu prijave i provedbi programa možete naći ovdje.

Prijave za potporu vrše se preko online aplikacije na ovom linku.

Poduzetnici će potporu za smanjenje troškova na računu za plin za mjesec travanj 2022. moći zatražiti tijekom cijelog travnja.

Za sve detalje i informacije o samom programu, moguće se obratiti na tri info-telefona čiji su brojevi vidljivi prilikom prijave u aplikaciju ili na e-mail adresu subvencije.plin@mingor.hr.

Skip to content