Završna konferencija Žene – snaga zajednice 3

Završna konferencija projekta „Žene – snaga zajednice 3“

Na Završnoj konferenciji projekta „Žene – snaga zajednice 3“ predstavljeni su ciljevi, aktivnosti i rezultati projekta „Žene – snaga zajednice 3 „.

Ukupna vrijednost projekta iznosila je 91.860,77 eura/692.125,00 kuna koji je u 100-postotnom iznosu financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj projekta je zapošljavanje 14 djelatnica  iz ciljane skupine te briga o ukupno 84 krajnja korisnika. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, posredničko tijelo druge razine je Hrvatski zavod za zapošljavanje, Ured za financiranje i ugovaranje projekata Europske unije. Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod i Hrvatski zavod za socijalni rad, Područni ured Slavonski Brod.

Na navedenom projektu bilo je zaposleno 14 djelatnica pripadnica ciljane skupine s područja općine Klakar koje su brinule o 89 krajnjih korisnika.

U općini Klakar i više smo nego zadovoljni provedbom projekta jer je projektom omogućeno zapošljavanje 14 žena koje su iz skupine teško zapošljivih osoba koje su se brinule o 89 krajnjih korisnika . Svi krajnji korisnici primili su, osima usluge djelatnica, pakete sa higijenskim i kućanskim potrepštinama . I zaposlene žene i krajnji korisnici vrlo su zadovoljni cijelim projektom, a posebno zaposlene žene jer su imale osigurano radno mjesto te su postale konkurentnije na tržištu rada.

Krajnji rezultati projekta nadmašili su očekivane rezultate. Projekt se uspješno privodi kraju. Nadamo se da će u što skorije vrijeme krenuti i nova faza ovog projekta.

Skip to content